Van Loosen Vertalingen
Nieuwe Haven 71f
3116 AA Schiedam

Telefoon: 06-48 27 43 59
E-mail

KvK: 58445498
Rbtv: 4871

aangesloten bij:
Vereniging SIGV
NGTV


Vertalingen

U kunt bij mij terecht met zowel teksten die u uit het Engels naar het Nederlands wilt laten vertalen, als uit het Nederlands naar het Engels. Dat kunnen uiteenlopende tekstsoorten zijn. Uiteraard verzorg ik algemene teksten. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in:

Tegenwoordig beheerst bijna iedereen wel een beetje Engels. Daarom wordt vaak gedacht dat een vertaler niet nodig is: men kan het zelf wel. Helaas overschatten degenen die dit denken vaak hun kennis van de taal. Vertalen en schrijven in een andere taal vergt namelijk een grotere taalbeheersing en kennis van vergelijkende grammatica dan de dagelijkse communicatie. Daarom maakt niet iedereen met een talenknobbel automatisch een goede vertaling.

Bij mij weet u zeker dat u niet alleen kiest voor iemand met een goed taalgevoel, maar ook voor een expert op het gebied van vertalen. Bovendien kan ik als zelfstandig vertaler u het maatwerk bieden dat u bij grote vertaalbureaus vaak niet vindt.


Tarief

Het is niet eenvoudig een standaardtarief voor een vertaling te geven: veel factoren, zoals de lengte en de aard van de te vertalen tekst en de termijn waarbinnen u de vertaling nodig heeft, zijn van invloed op de prijs. Het is daarom gebruikelijk een woordtarief af te spreken – dat is ruwweg gebaseerd op de gemiddelde tijd die er per woord nodig is en daarmee een goede indicatie van de kosten van de tekst.

Afhankelijk van het teksttype ligt dit tarief bij mij tussen € 0,15* per woord voor algemenere teksten en € 0,22* voor specialistische vertalingen. Graag bekijk ik samen met u wat ik voor u kan betekenen. Aarzel daarom niet contact op te nemen voor een persoonlijke en vrijblijvende offerte.


* Inclusief 21% btw. Het minimumtarief is € 54,45 voor teksten onder de 300 woorden.